Werken bij het Loodswezen

Martin, over de opleiding tot registerloods

Video-interview met Martin, over de opleiding tot registerloods.

Om registerloods te worden volg je een intensieve, afwisselende en praktijkgerichte opleiding. Die maakt in 13 tot 14 maanden (afhankelijk van de regio) een professional van je op wie onder andere bemanningen, reders en de samenleving kunnen vertrouwen. En na inbreng van werkkapitaal ben je 'eigen baas'. Je bent lid van een van de regionale maatschappen én aandeelhouder van de Nederlands Loodswezen BV. Ieder jaar bekijken de regionale loodsencorporaties hoeveel nieuwe studenten de opleiding kunnen gaan volgen. 

Om voor de opleiding tot registerloods in aanmerking te komen, moet je beschikken over een vaarbevoegdheidsbewijs van minimaal Eerste stuurman alle schepen  en in het bezit zijn van een Marcom-A- certificaat en minimaal HBO. Beschik je over de juiste papieren en ervaring, dan ontvangen we graag je reactie.

Sinds februari 2011 voert Martin het beroep van registerloods zelfstandig uit. Daarnaast is hij instructeur voor het inhoudsgebied Theoretisch Manoeuvreren van de opleiding tot registerloods.

Je gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Hierdoor wordt onze website niet optimaal getoond. Upgrade daarom Internet Explorer naar minimaal versie 9