Werken bij het Loodswezen

De dag van Simon Gebraad

De dag van Simon

Loop een dag mee met Simon, registerloods in opleiding regio Rotterdam-Rijnmond. 32 jaar en met een passie voor varen.

Simon, registerloods in opleiding08:00 uur
Na het ontbijt in het hotel, beginnen we aan de theorielessen op de Hogere Zeevaartschool in IJmuiden. Dit is het centrale deel van de veertien maanden durende opleiding. De lessen worden verzorgd door registerloodsen uit verschillende regio’s.

Simon, registerloods in opleiding13:00 uur
Na alweer een perfecte lunch verzorgd door de Zeevaartschool worden we nog wat bijgevoerd op de Mercuur, terwijl we verschillende manoeuvres uitvoeren rond het Forteiland in IJmuiden. Dit is onder toeziend oog van kritische, maar perfecte begeleiding van de registerloodsen. Ook de radiocommunicatie wordt flink getest op de simulator.

Simon, registerloods in opleiding18:00 uur
Dan is het tijd voor het diner en draait het alweer om eten. We eindigen één keer in de week bij de Chinees naast het hotel. De groepsdynamiek wordt enorm gestimuleerd in deze omgeving.

Simon, registerloods in opleiding21:00 uur
Rond deze tijd verandert het hotel in een schoolcampus en staat bij iedereen de deuren open voor de nodige discussie tijdens het studeren. Bijkomend voordeel is dat de discussie vaak afgerond wordt in de bar van het hotel waar we onze docenten altijd kunnen vinden.

Je gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Hierdoor wordt onze website niet optimaal getoond. Upgrade daarom Internet Explorer naar minimaal versie 9