Werken bij het Loodswezen

De dag van Michel, student opleiding Master in Maritime Piloting.

De dag van Michel

Loop een dag mee met Michel, student opleiding Master in Maritime Piloting. 32 jaar. Na de Zeevaartschool Terschelling, na wat omzwervingen uiteindelijk 8 jaar bij Holland America Line tot het Loodswezen belde.

De dag van Michel, student opleiding Master in Maritime Piloting.06:00 uur
De wekker gaat, snel douchen en een broodje eten. Om 7 uur neem ik de taxi van Vlissingen naar Terneuzen. Hier stap ik samen met mijn medestudenten op het instructievaartuig Tender 1, voor een instructiereis op het Kanaal van Gent naar Terneuzen.

De dag van Michel, student opleiding Master in Maritime Piloting.10:00 uur
Hier zijn we onderweg naar Gent. We varen langs alle havens en kades op het kanaal om bekend te worden met alle aanlegplaatsen. We sturen en manoeuvreren zelf bij toerbeurt.

zonnen12:45 uur
Aangekomen in Gent en hebben een heerlijke lunch gehad. Daarna kunnen we heel even in de zon zitten voor we weer beginnen aan de terugreis.

De dag van Michel, student opleiding Master in Maritime Piloting.15:00 uur
Nadat we zijn gevaren door het Sifferdok, de grote bulkcarriers komen hier helemaal tot in Gent, varen we achteruit de Moervaart in. Het krapste zijkanaal op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Zelfs met een klein schip, als de Tender 1, is dit toch best krap.

Je gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Hierdoor wordt onze website niet optimaal getoond. Upgrade daarom Internet Explorer naar minimaal versie 9