Werken bij het Loodswezen

De dag van Anne

Loop een dag mee met Anne, student opleiding Master in Maritime Piloting, 36 jaar en met een passie voor zweefvliegen.

Loop een dag mee met Anne, student opleiding Master in Maritime Piloting6:45 uur
De wekker loopt vroeg af. Rond zeven uur zitten we aan het ontbijt. We turen naar buiten en zien aan de vlaggen hoe de wind staat. Dit is een handig trucje voor aan boord, maar nu gaat het erom of we naar school fietsen of toch maar met de auto gaan.

Loop een dag mee met Anne, student opleiding Master in Maritime Piloting08:15 uur
Vanochtend quizzen we tijdens de les Theoretisch Manoeuvreren. In teamverband wordt er om de meeste punten en de meest hilarische prijzen gestreden. De vragen die we aan elkaar stellen gaan over de verschillende aspecten van het vak manoeuvreren. De antwoorden worden veelal verduidelijkt door tekeningen, dit alles ter voorbereiding op de tentamens.

Loop een dag mee met Anne, student opleiding Master in Maritime Piloting13:15 uur
Na de lunch staat varen met de Mercuur, het opleidingsvaartuig, op het programma. Eerst is er nog even tijd voor een groepsfoto. We genieten van de frisse lucht en het zonnetje, zo meteen is het weer tijd voor concentratie en studie. De meeste studiedagen in het centrale deel van de opleiding bestaan uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk. Wel zo prettig, want ’s avonds is het ook nog even blokken.

Loop een dag mee met Anne, student opleiding Master in Maritime Piloting13:20 uur
De trossen gaan los. In kleine groepen krijgen we de kneepjes van het vak geleerd. Onder verschillende omstandigheden oefenen we de manoeuvres. De registerloods kijkt kritisch mee en geeft waar nodig aanwijzingen.  Onze blik dwaalt intussen met een vanzelfsprekende regelmaat door de haven. Dit om goed in de gaten te houden wat er allemaal buiten gebeurt. Tijd voor de puntjes op de “i”, volgende week zijn de tentamens…

Je gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Hierdoor wordt onze website niet optimaal getoond. Upgrade daarom Internet Explorer naar minimaal versie 9