Werken bij het Loodswezen

Technisch

Onze dienstverlening kan niet zonder betrouwbaar materiaal. Daarom heeft het Loodswezen een uitgebreide technische dienst aan wal. Zij beheren en onderhouden de vloot van het Loodswezen. De technische dienst bestaat uit de afdelingen Onderhoud en Reparatie  en de afdeling Nautisch en Technisch beheer. Deze afdelingen zijn gevestigd in Hoek van Holland. Zij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om landelijk in de regio’s service te verlenen.

Nautisch en technisch beheer

Superintendent
De functie Superintendent valt onder het technisch personeel. Het takenpakket van de superintendents omvat alles wat te maken heeft met techniek, financiën, onderhoud en certificering van onze vaartuigen en walinstallaties. Zij zijn verantwoordelijk voor kwaliteit, planning en budget bij onder andere dokking van schepen, omvangrijke reparaties en nieuwbouw van loodsvaartuigen.

Onderhoud en reparatie

Chef werkplaats en WAL WTK
De functie Chef werkplaats en Wal werktuigkundige vallen ook onder het technisch personeel. Op basis van binnengekomen meldingen verhelpen zij storingen en voeren zij preventieve onderhoudswerkzaamheden uit. Hierdoor blijft de inzet van de vaartuigen gewaarborgd.

Werktuigkundige
Alle grote loodsvaartuigen hebben eigen werktuigkundigen aan boord. Zij doen alle reguliere onderhoudswerkzaamheden aan boord en lossen storingen op, zodat de loodsvaartuigen inzetbaar blijven op zee. 

De dag van Damien, werktuigkundige wal

Loop een dagje mee met onder werktuigkundige wal. Lees meer...

Je gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Hierdoor wordt onze website niet optimaal getoond. Upgrade daarom Internet Explorer naar minimaal versie 9