Werken bij het Loodswezen

2e werktuigkundige

Plaatsingsdatum: 5 juli 2018

De Nederlandse registerloodsen zorgen ervoor dat elk jaar tienduizenden zeeschepen veilig en vlot ván en náár de Nederlandse havens worden geloodst. Ook de Vlaamse havens aan de rivier de Schelde behoren tot hun werkterrein. Aan deze unieke organisatie zijn naast ongeveer 460 registerloodsen ook circa 430 medewerkers van Nederlands Loodswezen B.V. verbonden, die de registerloodsen bij hun beroep en bedrijf ondersteunen.

Bij de afdeling varende dienst is er per direct een vacature voor de functie van:

2e werktuigkundige

De functie 2e werktuigkundige wordt uitgeoefend binnen de afdeling Vloot en Logistiek. Deze afdeling opereert als landelijke facilitaire dienstverlener voor het Loodswezen. Zij verzorgt het beloodsen, afhalen, plannen en vervoeren van de loodsen en adviseert managementteams. De functie van 2e werktuigkundige komt voor in de regio’s Scheldemonden en Rijnmond en wordt volgens diverse wachtenstelsels uitgeoefend.

Je ontvangt leiding van de kapitein of hoofdwerktuigkundige en afhankelijk van het schip, wissel je de wacht af met de 1e WTK en loopt daarbij zelfstandig wacht.

De functie

Je werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van technische (onderhouds-)werkzaamheden aan boord. Je zorgt er voor dat de technische systemen aan boord functioneren, verricht er onderhoud aan en voert periodieke inspecties uit. Je bewaakt de voorraad en geeft bestellingen door aan de afdeling Inkoop.

Je maakt het schip zee of wal gereed, schakelt systemen in of uit, schakelt over op wal- boordspanning, etc. Ook werk je het onderhoudssysteem bij, houdt toezicht op het bunkeren en treft zonodig maatregelen voor het veilig bunkeren.

Indien nodig overleg je met de hoofdwerktuigkundige of superintendent bij complexe defecten/storingen over het inschakelen van derden ofwel over het bestellen van benodigde onderdelen.

Wij vragen

Je hebt MBO werk- en denkniveau en bent in het bezit van de minimale vaarbevoegdheid 2e WTK alle schepen.

Je hebt een servicegerichte instelling voor het oplossen van defecten/storingen en bent ordelijkheid en accuraat voor het bijhouden van voorraden en het voeren van administratie.

Wij bieden

  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en studiefaciliteiten.
  • Het salaris bedraagt maximaal € 3.802,- bruto per maand op basis van een gemiddelde werkweek van 36 uur.
  • Een vaste ploegentoeslag van € 679,- bruto per maand.

Nadere informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op de afdeling HR via telefoonnummer 088-9002414. Je sollicitatie kun je richten aan Carien van de Bree - HR adviseur, via www.werkenbijhetloodswezen.nl.

Je gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Hierdoor wordt onze website niet optimaal getoond. Upgrade daarom Internet Explorer naar minimaal versie 9