Werken bij het Loodswezen

Loodsdienstcoordinator-gezel-parttime

Plaatsingsdatum: 14 november 2017

Het Nederlands Loodswezen zorgt ervoor dat elk jaar tienduizenden zeeschepen veilig en vlot ván en náár de Nederlandse havens worden geloodst. Ook de Vlaamse havens aan de rivier de Schelde behoren tot ons werkterrein. Aan deze unieke organisatie zijn naast ongeveer 460 loodsen ook circa 400 andere medewerkers verbonden. Voor de afdeling Loodsdienstcoördinatie in de regio Noord zoeken wij een enthousiaste:

 

Loodsdienstcoördinator/gezel 50%

(Gemiddeld 18 uur per week)

 

De functie

Het afgelopen jaar zijn er zo’n 3500 loodsreizen uitgevoerd in de regio Noord. Hiervoor verzamel je als loodsdienstcoördinator informatie over het inkomend, verhalend en uitgaand scheepvaartverkeer. Afhankelijk van het aanbod van zeeschepen en beschikbaarheid van loodsen wijs je op basis van bevoegdheden loodsen toe aan een schip en roep je hiervoor loodsen op. Ook bepaal je het vervoer naar en van het zeeschip. Als gezel werk je naast de kapitein en stuurman op een van onze tenders. Je  hebt veiligheidstaken volgens het ISPO-handboek en ondersteunt bij het aan boord zetten en afhalen van de loodsen.

 

De afdeling

De functie van Loodsdienstcoördinator/gezel valt onder de afdeling Vloot & Logistiek. De afdeling Vloot & Logistiek opereert als landelijke facilitaire dienstverlener voor het Loodswezen. Zij verzorgt het beloodsen, afhalen, plannen en vervoeren van de loodsen en adviseert regionale managementteams en directieraad ten aanzien van het optimaliseren van deze processen. De hiërarchisch leidinggevende is het Hoofd Varende Dienst. In de dagelijkse praktijk is de Loodsdienstleider de operationeel leidinggevende.

 

Wij vragen

Je hebt MBO- werk- en denkniveau. Je bent in het bezit van een geldig vaarbevoegdheidsbewijs en van een Marcom B certificaat. Daarnaast beschik je over kennis van de havens en vaarroutes van de regio. Je hebt inzicht in logistieke- en planningsprocessen en van geautomatiseerde systemen, softwarepakketten en communicatiemiddelen.  Je hebt een analytisch vermogen. Je blijft goed presteren onder tijdsdruk en het veelvuldig wijzigen van gegevens en omstandigheden. Daarnaast ben je besluitvaardig, ordelijk en alert en heb je goede sociale en communicatieve vaardigheden.

 

Wij bieden

Een veelzijdige functie met verantwoordelijkheid binnen een uitdagende omgeving, dichtbij het operationele proces van de Loodsen. Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand en studiefaciliteiten. Een salaris maximaal € 1.671,50 bruto per maand en een ploegentoeslag van € 366,50 bruto per maand.

 

Nadere informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met  Jan Bregman, Hoofd Varende Dienst, via telefoonnummer (0255) 56 4550. Je sollicitatie kun je richten tot en met 29 november 2017 aan Margot van Veelen, HR adviseur via www.werkenbijhetloodswezen.nl .

Je gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Hierdoor wordt onze website niet optimaal getoond. Upgrade daarom Internet Explorer naar minimaal versie 9