Werken bij het Loodswezen

Materieel

Om aan boord van een zeeschip te komen moet de registerloods gebruik maken van loodsboten en soms een helikopter. Vaak gaat het om enorme zeeschepen en regelmatig heb je te maken met hoge golven op de Noordzee. Daarom beschikt Nederlands Loodswezen BV over een uitgebreide eigen vloot van loodsboten. De helikopter wordt door Nederlands Loodswezen BV ingehuurd.

Tenders

Tenders zijn goed manoeuvreerbaar. Ze worden gebruikt om schepen te beloodsen en om snel en veilig loodsen te vervoeren.

Lees meer

materieel overview tenders

Loodsvaartuigen

De loodsvaartuigen zijn gestationeerd op de kruispost – pilotstation – op zee. Registerloodsen voor inkomende scheepvaart brengen we met de jol of tender naar zeeschepen.

Lees meer

Materieel overview loodsboot nederlands loodswezen

Jollen

Met behulp van deze kleinere vaartuigen worden de loodsen naar of van het zeeschip vervoerd. De jollen hangen aan bakboord en stuurboord van het loodsvaartuig.

Lees meer

Nederlands Loodswezen materieel jol

Swath's

De Swath’s kunnen we in bijna alle weersomstandigheden inzetten door de stabiele ligging. Beloodsen kan tot een golfhoogte van zo’n 3,5 meter.

Lees meer

Materieel nederlands loodswezen swath

Helikopter

Bij zeer slechte weersomstandigheden én bij schepen die eerder dan normaal een loods nodig hebben – vanwege diepgang – brengen we registerloodsen met behulp van een helikopter naar het schip.

Lees meer

nederlands Loodswezen materieel helikopter

Je gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Hierdoor wordt onze website niet optimaal getoond. Upgrade daarom Internet Explorer naar minimaal versie 9