Werken bij het Loodswezen

Embarkeren en debarkeren

Overstappen op zee is niet altijd makkelijk. Vooral bij ruwe zee kan dit een hele belevenis zijn. Door een goede afstemming van de taken en verantwoordelijkheden van de tenderbemanning ervaart de loods het embarkeren en debarkeren als een routine. Hij vertrouwt op de vakkundigheid van de tenderbemanning van het Loodswezen.

Jolbeloodsing

Jolbeloodsing is meer dan alleen maar heen en weer varen tussen het loodsvaartuig en de te beloodsen schepen. Je moet rekening houden met de zeegang, wind, stroming, vaarbewegingen van andere schepen en andere aspecten. De jolbemanning van het Loodswezen zorgt ervoor dat de beloodsing altijd veilig gebeurt.

Instructie MOB

Eén van de risicovolle situaties, die je op het water mee kan maken, is wanneer iemand over boord valt. Het Loodswezen is continue bezig met het werken aan veiligheid. Door een goed samenspel van de bemanning van een tender kan bij een incident, zoals ‘man over boord’, jouw leven gered worden.

Instructiefilm swath

Een man, die overboord is gevallen, aan boord halen. Het embarkeren of debarkeren van een loods. Het lijkt allemaal zo simpel bij het Loodswezen. Omdat de bemanning van de swath ongeacht het weer, de zeegang of het type van het te beloodsen schip altijd kiest voor de meest veilige wijze.

Beloodsing per helikopter

Bij zeer slechte weersomstandigheden én bij schepen die eerder dan normaal een loods nodig hebben – vanwege diepgang of bijzondere lading – brengen we registerloodsen met behulp van een helikopter naar het schip. Indien mogelijk landt de helikopter aan dek, anders wordt de registerloods gehoïst.

Je gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Hierdoor wordt onze website niet optimaal getoond. Upgrade daarom Internet Explorer naar minimaal versie 9